Moeilijk Gedrag en Jij

9 november | 13:30 - 16:30

Let op: deze scholing is in verband met corona verplaatst naar november 2021
Moeilijk Gedrag en Jij (twee middagen;) 9-11-21 en 25-11-21
Training hoe anders omgaan met gedrag van cliënten waar jij moeite mee hebt

Als cliënten gedrag vertonen waar we moeite/last van hebben, schieten we snel in onze eigen irritatie, weerstand en valkuilen. In deze training. wordt er samen nagedacht, wat dit gedrag met jou doet en geoefend met behulp van een trainingsacteur hoe jij anders met dit gedrag kunt omgaan. Waardoor je er minder last van hebt, beter in contact blijft en er soms zelfs begrip ontstaat. Ter voorbereiding op deze training wordt je gevraagd een aantal vragen te beantwoorden. Zie de cursusinformatie die beschikbaar komt zodra je bent aangemeld.

Algemeen
Als werkgroep scholing merken we in toenemende mate dat zorgboerderijen te maken hebben met complexe meervoudige stoornissen en daarbij behorende gedragsproblematiek. Deze open training van 2 dagdelen is  niet afdoende om complexe of zelfs vastgelopen casuïstiek op te lossen. Hiervoor worden behandelondersteuning, teamoverleg of coaching, werkoverdracht of intervisie aanbevolen. Wat we in deze training  doen is: de begeleider naar het eigen gedrag laten kijken en oefenen met handelingsalternatieven. Je kunt alleen jezelf veranderen. Je kunt anders naar de cliënt gaan kijken. Om meer invloed te hebben op het gedrag van cliënten kunnen onze meer methodische cursussen verder helpend zijn. Bijvoorbeeld sociaal competentiemodel, motiverende gespreksvoering of oplossingsgericht werken. Deze methoden geven vaak erg bruikbare handvatten om tot gewenst gedrag te komen.

Moeilijk Gedrag en Jij

Joan Wolthers