Laden scholing

« Alle evenementen

  • Dit event is voorbij.

Motiverende Gespreksvoering 2022

12 september | 09:30 - 16:30

- €156.00

Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken voor hun problemen of hun ongezonde levenswijze aan te pakken. Motiverende gespreksvoering is een cliëntgerichte maar directieve methode. Met motiverende gespreksvoering versterkt een hulpverlener de intrinsieke motivatie om te veranderen door de ambivalentie van de cliënt te onderzoeken en op te lossen.

Uit onderzoek, vooral in de verslavingszorg, blijkt dat motiverende gespreksvoering effectief is bij allerlei verslavingen. Ook voor andere problemen zoals depressie, angststoornissen en opvoedingsproblemen zijn er indicaties dat motiverende gespreksvoering effectief is. Een empathische en motiverende houding van hulpverleners zorgt ervoor dat cliënten actiever betrokken zijn bij de behandeling die zij krijgen aangeboden. Hierdoor boekt de hulpverlener betere resultaten.

Elke hulpverlener worstelt soms met cliënten die niet lijken te willen veranderen, al is hun gedrag schadelijk voor henzelf of hun kind. Hoe kan een hulpverlener cliënten helpen om zich bewust te worden van hun problemen en deze vervolgens daadwerkelijk aan te pakken? Motiverende gespreksvoering is een techniek die elke hulpverlener kan inzetten om cliënten te motiveren tot verandering.

De cursus bestaat uit een boek, 3 kennisclips en een te volgen trainingsdag waarna er een toepassingsopdracht wordt gemaakt.

Link naar e-learning

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
12 september
Tijd:
09:30 - 16:30
Kosten:
€156.00
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://scholing.verenigingbezinn.nl/courses/motiverende-gespreksvoering/

Organisator

Vereniging Bezinn

Overige informatie

SKJ
17.50 punten
Trainer
Joan Wolthers
Min-Max aantal aanmeldingen
8-10
Duur
1 dag, webcollege en toets
Leden
€ 130
Niet leden
€156

Locatie

Woonzorg Hesselhoeve
Rollestraat 37
Wapse, 7983 KK
+ Google Maps