• Dit event is voorbij.

Omgaan met Dementie

21 september | 13:30 - 16:30

Waarom?
Wat doe je als je bewoner met dementie zegt naar huis te willen omdat zijn (lang geleden overleden) moeder op hem wacht? Wat zeg je tegen die mevrouw die niet naar het toilet durft omdat ze daar een rat heeft gezien? Wat als iemand aan het stopcontact begint te prutsen ‘omdat dat gemaakt moet worden’ (hij was vroeger elektricien)? Waarom herkende die ene bewoner mij gisteren niet en vandaag wel? Doet ze alsof?.

Inhoud
In deze basis workshop over dementie hebben we het over de werking van het geheugen, we bespreken de mogelijke oorzaken van dementie en kijken wat je het beste kan doen in situaties zoals hierboven staan beschreven.

Tickets zijn niet meer beschikbaar

Willem Gotink
Eén middag