Hechting en Trauma

17 juni | 19:00 - 21:30

In de eerste helft van de scholing staan we stil bij hechtingsproblematiek. We besteden aandacht aan de cirkel van veiligheid en vertrouwen en gaan dieper in op diagnostiek (vanuit de DSM-5). Ook bespreken we factoren, die invloed hebben op het hechtingsproces. Verder gaan we in op ‘hoe’ de ontwikkeling van een kind met een hechtingsstoornis afwijkt ten opzichte van een gezonde ontwikkeling.

Tijdens de tweede helft gaan we verder met het onderwerp posttraumatische stressstoornis (enkelvoudige, complex en secundaire PTSS):

• Hoe wordt het veroorzaakt?
  • Wat zijn de symptomen?
  • Hoe komt men tot de diagnose (DSM-5)?

De meest voorkomende behandelvormen komen aan bod alsmede praktische handvatten in de begeleiding.

Na deze scholing ben je in staat om signalen te herkennen, te duiden en hier psycho-educatie over te geven. Ook ben je na deze scholing in staat door middel van praktische handvatten meer te halen uit het contact, de gesprekken en de begeleiding en kun je de-escalerend werken.

We vragen cursisten om nadien een reflectieopdracht te maken.

Hechting en Trauma
Uitverkocht