Medicatieveiligheid

5 oktober | 19:00 - 21:30

Tijdens de scholing Medicatieveiligheid komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Bespreken van de belangrijkste onderwerpen uit de e-learning* met focus op vaardigheden, een juiste professionele houding en het aanbieden van kennis.
  • Toedienen versus aanreiken van medicatie.
  • De veldnorm Veilige principes in de medicatieketen.
  • Organisatiebeleid & protocollair werken met betrekking tot medicatieveiligheid.
  • Verdieping in de negen medicatiegroepen.
  • Afronden met een toetsing ‘Bekwaamheid toedienen van medicatie per os en/of aanbrengen huidzalf en/of Rivotrildruppels op onderlip/wangzak’.
  • Nabespreken toets en mondelinge evaluatie van de scholing.

*Voorafgaand aan de scholing dient de e-learning ‘Basiskennis medicijngebruik GGZ’ of de ‘Basiskennis medicijngebruik jeugdzorg’ van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik aantoonbaar afgerond te zijn met minimaal een 7. Inhoudelijk zijn deze e-learnings hetzelfde alleen de voorbeelden van laatstgenoemde zijn toegespitst op jeugdzorg. Meer informatie vind je hier.

Medicatieveiligheid

Monika Hogenberg