Methodiek van een Leerwerkbedrijf | 4 dagdelen

13 oktober | 13:00 - 16:00

Datum: 13 oktober, 3 en 17 november en 1 december 2021

Een leer werkbedrijf/zorgboerderij biedt deelnemers de mogelijkheid om planmatig aan de slag te gaan met het aanleren van vakmatige- en werknemersvaardigheden.

Het MTU-Traject (Meten, Trainen en Uitvoeren) is een proces van cyclisch leren.

Het MTU-Traject wordt ingezet om het voor de zorgboer en de deelnemer inzichtelijk te maken waar mogelijkheden liggen en om daar op een goede manier bij aan te sluiten. Het is niet belangrijk wat de deelnemer nog niet kan, het is belangrijk wat hij al wel kan. Door te benadrukken wat de deelnemer wel kan, wordt hij gestimuleerd om meer vaardigheden te willen leren. Dit heeft als resultaat dat hij ervaart dat hij meer kan, waardoor de motivatie om weer nieuwe vaardigheden te leren toeneemt. Het MTU-traject leidt daarmee tot ‘een proces van cyclisch leren’.

In de cursus komen  de volgende onderwerpen aan bod:

• Je zorgboerderij inrichten als leer- werkbedrijf
  • Inzetten van leertrajecten
  • Methodiek van leer- werktraject
  • Leercondities en leeromstandigheden
  • Vaardigheden als trainer/coach
  • Opzetten portfolio t.g.v. kandidaat leer- werktraject

Er zit wel wat huiswerk aan vast voor de cursisten, want we willen de portfolio map in de basis klaar hebben na de cursus, dan kan er mee gewerkt worden.

Met de portfolio in de hand heb je goed presentatiemateriaal in handen naar nieuwe klanten, gemeentes (WMO) en zorginstellingen.

Duur: 4 dagdelen

Datum: 13 oktober, 3 en 17 november en 1 december 2021